Aston Martin V8 Vantage krijgt power upgrade

Aston Martin V8 Vantage
Aston Martin heeft een power upgrade klaar voor z’n V8 Vantage met 4.3 liter motor. De sportwagen krijgt 20 pk extra dankzij de performancekuur.

Aston Martin geeft zijn klanten met een V8 Vantage met 4.3 liter motor de mogelijkheid om een power upgrade door te voeren. Binnenkort gaat de Britse autobouwer namelijk een 4.7 liter motor in zijn Vantage plaatsen en dan zouden de 4.3 liter rijders zich wel eens bedrogen kunnen voelen.

De power upgrade zorgt voor een vermogenstoename van 20 pk dankzij een inductiesysteem dat ook in de DBS wordt gebruikt. Het systeem heeft twee luchtkleppen die open gaan bij 5.500 toeren per minuut en de motor extra luchttoevoer geven. Om de verbranding onder controle te houden is de ECU van de motor aangepast. De V8 Vantage 4.3 met power upgrade heeft een topsnelheid van 285 km/u en sprint van 0 naar 100 km/u in 4.7 seconden.

Verder is er ook een Sport Pack beschikbaar die geïntroduceerd werd bij de 4.7 liter V8 Vantage eerder dit jaar. Het pakket bevat betere veringen, Bilstein schokdempers, en lichtgewicht aluminium vijfspaaks velgen. Deze geven de wagen een betere stuurrespons en een lager totaal gewicht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...