Geneve ’09: Lamborghini Murcielago SV?


Al een tijdje geleden toonden we hoe de Lamborghini Murcielago SV (of SL) er uit zou kunnen zien. Nu beschikken we over meer info.

Volgens verschillende kanalen zit de kans er namelijk dik in dat Lamborghini de Lamborghini Murcielago SV zal voorstellen op het autosalon van Genève. Of de wagen SV of SL zal gaan heten, of een andere naam krijgen, dat weten we nog niet. Wel is het zeker dat het om een snelle variant van de Lamborghini Murcielago gaat. Dit zou de laatste variant van de Murcielago worden, daarna zou de Murcielago vervangen worden door een wagen, die misschien wel de naam Jota zou kunnen krijgen.

De kernwoorden bij de Murcielago SV zijn vooral gewichtsbesparing en extra kracht. De kans is groot dat allevier de wielen zullen aangedreven worden, omdat de kracht van de SV zo groot zou zijn, dat het gevaarlijk zou worden voor achterwielaandrijving te opteren. Naar het schijnt zal de E-gear versnellingsbak voor een schakeltijd van slechts 20 ms zorgen.

Of de wagen nu SL of SV zal gaan heten, is nog niet bekend. SV refereert naar Super Véloce en zowel de pittigere versie van de Miura als die van de Diablo kregen deze naam mee. Toen de Lamborghini Gallardo een kleine vermageringskuur kreeg en aldus sneller werd, kreeg deze echter de naam SL, Super Leggera mee. Wat het uiteindelijk zal worden, wordt dus afwachten.

(via LeBlogAuto)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...