Fisker Karma toont zijn neus

Fisker Karma Officieel
Fisker heeft in de aanloop naar het autosalon van Detroit, volgende maand, een nieuwe foto vrijgegeven van de productieversie van haar Karma.

De Karma wordt dus geen volledig elektrisch aangedreven auto, zoals we al eerder aangaven wordt het een plug-in hybride. Naast een elektromotor zal de Karma gebruik maken van een viercilinder met een vermogen van 260 pk. Het productiemodel verschilt niet veel van het conceptmodel, en dat is maar goed ook!

De eerste 80 kilometer kunnen volledig op elektrische energie gereden worden, daarna steekt de verbrandingsmotor een handje toe. Volgens Karma kunnen mensen die dagelijks maximaal 80 km rijden uitkomen op een gemiddeld verbruik van 2,4 liter per 100 km. De prestaties zijn zeker niet zwak, de Fisker Karma sprint van 0 naar 100 km/u in 5,8 seconden en de topsnelheid ligt op 200 km/u. De twee elektromotoren samen leveren trouwens 408 pk!

De productie van de Karma start op het einde van 2009 in Finland, jaarlijks zullen 15.000 stuks gebouwd worden tegen een prijs van 55.000 euro per wagen.

Fisker Karma Officieel

Fisker Karma Officieel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...