Audi R8 V10 komt naar Detroit


De Audi A5 en S5 Cabrio zal voor het eerst op het autosalon van Detroit te zien zijn. Als we de geruchten mogen geloven, zal daar ook een Audi R8 staan met een V10-motor.

De V10-motor zou 100 pk meer leveren dan de huidige V8, wat het totaal op 520 pk brengt en 540 Nm en waarmee de Audi R8 in het vaarwater van de Lamborghini Gallardo komt te zitten. Verder zijn er nog geruchten dat Audi op een voorlopig nog onbepaalde termijn met een V12 TDI-motor zal komen en die geruchten zijn redelijk aanvaardbaar, gezien het Audi R8 V12 TDI concept.

Verder werkt Audi ook nog aan een dakloze variant van de R8, waarvan de spyshots en de impressie hier alreeds de revue passeerden. Bij de Audi R8 Spider zal allicht de mogelijkheid bestaan te kiezen tussen een V8- en een V10-motor, aangezien de Spider ongeveer een jaar na de lancering van de Audi R8 met een V10-motor plaats zal vinden. Naar men zegt zal de Audi R8 met een V10-motor de naam RS8 gaan dragen. Eventueel zou er een sterkere variant van de V10-motor komen en de naam R8 RS dragen, al is over de twee laatsgenoemde naamgevingen bijzonder weinig geweten.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi R8 V10 komt naar Detroit"

  1. XliljeezyX 04-12-2008 om 16:18

    komt er tenminste nog iets op detroit

Reageer

Reactie aan het plaatsen...