Volkswagen Scirocco Study R

Volkswagen Scirocco Study R
Volkswagen heeft op het autosalon van Bologna de Scirocco Study R voorgesteld, dat is de conceptversie van de Scirocco R20T.

Volkswagen is vrij goed in het verpakken van productieklare modellen tot concepten, eerder deed het al hetzelfde bij de Volkswagen Golf VI GTI. Maar goed, onder de motorkap vinden we een 2.0 TFSI met 270 pk. De motor is gekoppeld aan een zestraps DSG-bak met dubbele koppeling en drijft de voorwielen aan. De topsnelheid zal ongetwijfeld begrensd worden op 250 km/u en de sprint naar 100 km/u zal iets meer dan 5 seconden duren.

Ook aan de buitenkant is de Scirocco aangepakt, we herkennen veel van de Scirocco GT24 Racer. De Scirocco Study R heeft een agressievere voorbumper, grotere luchtinlaten, een dakspoiler, rode zijspiegels en koelsleuven in de motorkap. Achteraan vinden we een diffuser en twee uitlaatpijpen. De Scirocco Study R is verder verlaagd en beschikt over een stijvere ophanging, grotere remmen maken het feest compleet. De Scirocco Study R is vanaf dit weekend te bezichtigen op het autosalon van Bologna.

Volkswagen Scirocco Study R

Volkswagen Scirocco Study R

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...