Mercedes bant V12 op termijn


Mercedes-Benz is van plan om de V12-motoren nog schoner te maken voor het milieu, maar op termijn zal het geen V12’s meer produceren.

Wat zal er dan wel onder de motorkap van de krachtigste Mercedessen liggen? Wel, dat zal allicht een V8-motor worden, omdat die minder plaats inneemt onder de motorkap en een stuk zuiniger is. Minder krachtig? Dat valt af te wachten.

Maar zo ver is het natuurlijk nog niet, dus is Mercedes druk bezig met de Euro 5 emissienormen te halen en maakt het de huidige V12 zuiniger en schoner. Momenteel worden de AMG-versies van de S- de SL- en de CL- klasse met die V12 aangedreven. Die wagens zijn ook beschikbaar als S600, SL600 en CL600. Daar levert de V12 zo’n 517 pk, terwijl dat bij de door AMG onder handen genomen exemplaren 612 pk is. De SL 65 AMG Black Series doet daar nog een schep bovenop met zijn 670 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...