Alfa Romeo MiTo behaalt 5 Euro NCAP sterren

Alfa Romeo MiTo
De Alfa Romeo MiTo heeft vijf sterren op de Euro NCAP test gekregen en staat daarmee aan de top van zijn segment wat veiligheid betreft.

Alfa’s nieuwste behaalde een score van 36 op 37 Euro NCAP punten voor de veiligheid van volwassen inzittenden. Daarenboven scoort de MiTo de beoordeling “Goed” met 3,35 op 4 in de nieuwe tests die Euro NCAP invoerde om het voorkomen van whiplashletsels door de voorzetels te beoordelen. 

Dit uitstekende resultaat bewijst dat Alfa Romeo bijzondere aandacht schenkt aan de bescherming van bestuurder en passagiers. De MiTo is ontworpen en gebouwd om de maximumscore te behalen op de tests van passieve en actieve veiligheid. Voorbeelden zijn de spitstechnologische systemen voor de regeling van dynamisch gedrag: Vehicle Dynamic Control, Hill Holder, tractiecontrole, remhulpsysteem, MSR om blokkeren van de wielen te voorkomen bij te hoog toerental, actieve elektronische stuurbekrachtiging DST en Q2 Electronic dat elektronisch de werking van een wrijvingsdifferentieel simuleert.

Deze veiligheid werd bekomen door duizenden uren virtuele simulaties, daardoor kon de MiTO in slechts 16 maanden worden ontwikkeld zonder prototypes te gebruiken. Later werden de voordelen van het virtueel ontwerp fysiek op de proef gesteld door meer dan tachtig crashtests uit te voeren. De MiTo is standaard uitgerust met 7 airbags, driepuntsveiligheidsgordels met dubbele gordelspanners en krachtbegrenzers en een systeem dat de whiplash-effecten moet beperken. Naast de zetels en de stuurkolom, ontworpen om zich optimaal te gedragen bij een ongeval, zijn het koetswerk, de motorkap, de deuren en de dashboardtraverse belangrijke factoren voor de bescherming van de inzittenden.

Op het vlak van de preventieve veiligheid beschikt de Alfa Romeo MiTo over koplampen met een dagfunctie, ook wel bekend als Daytime Running Lights, die automatisch de zijdelingse markeringslichten aansteekt bij het starten van de motor. Dit om te voldoen aan de specifieke norm die in 2012 van kracht wordt. Achteraan vinden we LED-achterlichten met hogere lichtsterkte en snellere reactietijd dan klassieke lampen.

Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo MiTo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...