Preview: Ferrari 599 GTS Barchetta

Ferrari 599 GTB Barchetta
Ferrari werkt momenteel aan een carbio-variant van de 599 GTB Fiorano. Dat model zal allicht als Ferrari 599 GTS Barchetta door het leven gaan.

De kans is groot dat de wagen zo goed als volledig hetzelfde zal zijn als de Ferrari 599 GTB Fiorano en dat alleen het dak zal verschillen. De beelden die we hier dankzij LeftLaneNews zien zouden dus wel eens een realistische weergave kunnen zijn.

Dan de naamgeving: GTB staat voor Gran Turismo Berlinetta, dus de kans is groot dat de Cabrio-versie GTS zal gaan heten, wat voor Gran Turismo Spider staat. De naam Barchetta is in feite niet gekend, maar insiders zeggen blijkbaar dat het wel eens Barchetta zou kunnen worden.

In de 599 GTB Fiorano schuilt een 6.0 liter twaalfcilinder die 620 pk levert. Aangezien het plooidak voor extra gewicht zou kunnen zorgen, zal Ferrari er misschien voor opteren de motor lichtjes krachtiger te maken, zoals het dat al eerder deed bij de 575 Superamerica, die 25 pk meer had dan de 575 Maranello.

Normaal kunnen we een eerste blik werpen op deze cabrio tegen de Geneva Motor Show in maart. Wil je de Ferrari 599 GTS Barchetta op straat zien rijden, zal je minstens tot eind 2009 moeten wachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...