Officieel: Productieversie Fisker Karma

Productieversie Fisker Karma
Fisker heeft meer details en een eerste foto van de productieversie van de Karma vrijgegeven, de wagen wordt in Januari onthuld te Detroit.

De Karma wordt dus geen volledig elektrisch aangedreven auto, zoals we al eerder aangaven wordt het een plug-in hybride. Naast een elektromotor zal de Karma gebruik maken van een viercilinder met een vermogen van 260 pk. Fisker heeft ook een eerste foto vrijgegeven, op het eerste zicht verandert er niet veel ten opzichte van het conceptmodel. Dat is maar goed ook want die zag er goed uit.

De eerste 80 kilometer kunnen volledig op elektrische energie gereden worden, daarna steekt de verbrandingsmotor een handje toe. Volgens Karma kunnen mensen die dagelijks maximaal 80 km rijden uitkomen op een gemiddeld verbruik van 2,4 liter per 100 km. De prestaties zijn zeker niet zwak, de Fisker Karma sprint van 0 naar 100 km/u in 5,8 seconden en de topsnelheid ligt op 200 km/u. De twee elektromotoren samen leveren trouwens 408 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...