Volkswagen Golf VI TwinDrive Prototype

Volkswagen Golf VI Twindrive Prototype
Volkswagen geeft een TwinDrive prototype van de Golf VI voorgesteld, eerder zagen we al zo’n prototype van de Golf V.

De Golf TwinDrive heeft een vermogen van 176 pk, het systeem berekent altijd de beste modus, aangedreven door een elektrische of een verbrandingsmotor. In tegenstelling tot typische hybridesystemen waar de elektrische motor de verbrandingsmotor bijspringt werkt het TwinDrive systeem andersom. De diesel of benzine motor springt de elektrische motor bij. Het TwinDrive systeem zorgt ervoor dat de Golf 50 kilometer kan rijden in de stad terwijl de verbrandingsmotor bij lange afstandsritten gebruikt wordt.

Zeer specifiek is Volkswagen nog niet over de verbruikscijfers, maar de Duitse autobouwer geeft ons wel een voorbeeld. De Golf VI TwinDrive rijdt van Potsdam naar het centrum van Berlijn met 2,5 liter diesel per 100 km. Volkswagen zal het systeem verder testen en ontwikkelen in 2009, de eerste productiemodellen moeten tegen 2010 bij de dealers staan.

Volkswagen Golf VI Twindrive Prototype

Volkswagen Golf VI Twindrive Prototype

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...