Preview: VW Scirocco R20T in plaats van R32

VW Scirocco R20T
Wanneer Volkswagen een sportieve versie van de Golf maakte, heette die R32. Het zag er dus naar uit dat dit bij de VW Scirocco ook het geval zou zijn.

Dat is echter volgens de laatste geruchten niet waar. Naar men zegt zou Volkswagen de 2.0 liter turbomotor gebruiken die dienst doet in de Audi S3. In dat geval zou de wagen 265 pk leveren. Het zou ook mogelijk zijn dat de motor onder de motorkap van de Audi TT-S afkomstig zal zijn, dewelke 272 pk heeft. De prestaties zullen hoe dan ook ongeveer in dezelfde lijn liggen: 0 tot 100 in ongeveer 6 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

We kunnen deze Scirocco R20T, want zo zal hij heten, tegen het begin van 2010 in de showroom verwachten. Trouwens, de wagen op de foto is de VW Scirocco R24, bij gebrek aan foto’s van de Scirocco R20T. De kans is wel groot dat het verschil aan de buitenkant niet zo groot zal zijn, al zullen we zo’n grote spoiler niet op de Scirocco R20T terugvinden.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: VW Scirocco R20T in plaats van R32"

  1. Bert 30-11-2008 om 12:37

    272 pk moet zal wel volstaan om van de Scirocco R20T een echt vliegmachine te maken. Ik kijk er alvast naar uit.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...