Abt pakt VW Scirocco, VW Golf VI en Audi Q5 aan

VW Scirocco by ABT
Op de Motorshow in Essen zal Tuner ABT twee gepimpte VW’s en één gepimpte Audi tonen: De Scirocco, de Golf VI én de Q5

VW Scirocco & VW Golf

Abt brengt het vermogen van de standaard 1.4 liter TSI-motor van 122 naar 160 pk brengen. De 1.4 liter met 160 pk gaat met 40 pk’s de lucht in, om zo op 200 pk uit te komen. De 2.0 liter FSI die over 210 pk brengt slaagt erin 30 pk’s extra uit te braken en de 2.0 liter TDI zal na de Abt-behandeling 170 pk leveren. Al deze wijzigingen zijn voor de VW Scirocco identiek, behalve de 122 pk-versie.

Voor de Golf voorziet Abt speciale veren, een Abt-wielophanging en twee remsystemen. De Scirocco wordt met Abt-veringen drie centimeter lager op het wegdek geplaatst. Aan de voor- en achterkant van beide modellen zit er een spoilerpakket en aan de zijkant maken de sideskirts de wagen wat lager. Het uitlaatsysteem beschikt over 4 pijpen, wat de sportiviteit moet beklemtonen.

Abt beschikt over een uitgebreid assortiment wielen met een maximale grootte van 19″ voor de VW Golf en 20″ voor de VW Scirocco.

Audi Q5

Ook de Audi Q5 onderging een Abt-treatment en kwam terug met een indrukwekkende bodykit. Ook hier vinden we de vier uitlaten die op de Scirocco en Golf werden gemonteerd samen met 20″ wielen. De 2.0 liter TFSI krijgt 240 pk in plaats van 211 pk, de 2.0 liter TDI krijgt 20 pk meer en komt uit bij 190 pk en de 3.0 liter TDI gaat van 240 naar 282 pk. Voor die laatste is er het zogenaamde Power S-pakket dat voor maar liefst 310 pk zorgt.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Abt pakt VW Scirocco, VW Golf VI én Audi Q5 aan"

  1. XliljeezyX 27-11-2008 om 14:53

    Wat hebben ze gedaan met de achterklant van die Scirocco o0! lelijker kan het niet!
    Liever de Golf dan de Sirocco en de Q5..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...