Spyshots: Volgende generatie Audi A8

Spyshots: volgende generatie Audi A8
Gisteren zagen we al spyshots van de Audi A7, vandaag werd de volgende generatie van de Audi A8 gespot.

De Audi A8 krijgt een verlengde versie van het platform van de A4 maar deze zal uitgevoerd worden in Aluminium en Magnesium en zo een “Space Frame” vormen. Dit Audi Space Frame (ASF) zorgt ervoor dat het gewicht van de wagen daalt en de dynamiek en bestuurbaarheid verbeterd.

Onder de motorkap zullen we hetzelfde gamma motoren als de vorige A8 vinden, startende van een 2.8 liter V6 tot een 4.2 liter V8 FSI. Het is mogelijk dat Audi ook opteert om de V12 TDI in de A8 te plaatsen. Net als de A7 krijgt de A8 vooral motoren met supercharger, de basismodellen met V6 motor krijgen standaard voorwielaandrijving, de meer vermogende modellen krijgen daarentegen het Quattro vierwielaandrijvingssysteem aangemeten.

Spyshots: volgende generatie Audi A8

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Volgende generatie Audi A8"

  1. XliljeezyX 26-11-2008 om 17:45

    Dan blijven alleen VW, Bentley, Bugatti nog over met een W-motor.. (in productie..)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...