Speculatie: BMW Z2

Impressie: BMW Z2
Volgens geruchten zou BMW van plan zijn om een baby-Z4 te bouwen, die de naam BMW Z2 zal krijgen. De Z2 zal waarschijnlijk een hybride worden.

De Z2 zou gebouwd worden op het platform van de 1 Reeks en zou tegen 2012/2013 op de markt moeten komen. De Z2 zal logischerwijs gepositioneerd worden onder de Z4, waarvan de volgende generatie normaal gezien in 2009 op het autosalon van Genève zal worden onthuld.

Onder de motorkap van de Z2 zal waarschijnlijk een viercilinder benzinemotor rusten, volgens geruchten zal ook een hybride leverbaar worden. Deze zal dan van het ActiveHybrid systeem gebruik maken dat vanaf midden volgend jaar op de 7 Reeks leverbaar wordt. BMW deed ook veel ervaring op bij de ontwikkeling van de elektrische MINI E. Het zou goed kunnen dat de Hybride Z2 vergelijkbare prestaties zal kunnen voorleggen als de Z4 maar met een lager verbruik en een lagere CO2-uitstoot. 

Impressiefoto: (Via: WCF)
Impressie: BMW Z2

Deel dit bericht:

3 reacties op "Speculatie: BMW Z2"

 1. XliljeezyX 26-11-2008 om 17:48

  ik snap niks meer van de wereld.. ze zeuren nu met die krediet crisis.. met die c02.. en auto fabrikanten blijven maar nieuwe modellen maken..

  Als ze naar de cijfers gaan kijken zien ze dat ze met deze credit-crisis veel minder klanten hebben.. en als ze deze Z2 in productie gaan nemen zou het aantal klanten ook niet echt stijgen.. want zoveel Z-modellen zie je niet rijden..

 2. MRM 26-11-2008 om 17:53

  nja, een wagen lager positioneren dan de huidige kan blijkbaar wel, hoger niet, aangezien de eventuele BMW 8-series er niet gauw zal komen.

 3. HEPBURN 01-06-2009 om 13:39

  Geweldig werdt tijd voor een nieuwe Z
  rijd nu een z3 en enige opvolger is eigelijk z4 maar z2 lijkt me goede optie alleen jammer dat er geen 6 cyl uitvoering gaat komen

Reageer

Reactie aan het plaatsen...