Volkswagen wil fabriek Wolfsburg 3 weken stilleggen

Volkswagen
Volkswagen is van plan om zijn grootste fabriek drie weken stil te leggen om de dalende vraag naar auto’s op te vangen.

Dat vernam persagentschap Bloomberg uit de mond van een werknemer van Volkswagen die anoniem wenst te blijven. Ook In Brazilië legt de autofabrikant 3 units tijdelijk stil. De vestiging in Wolfsburg is de grootste Volkswagenfabriek ter wereld, er worden 44.000 mensen tewerkgesteld. De Golf VI wordt er gefabriceerd. Volkswagen zou de fabriek sluiten tussen 18 december en 11 januari. Ook op 5 december zouden delen van de fabriek worden gesloten.

De bron voegde er wel aan toe dat de maatregelen nog goedgekeurd moeten worden door de directie en werknemersafgevaardigden. De verkoopscijfers van Volkswagen zakten in Europa vorige maand met 7,6 procent, dat is wel een beter cijfer dan concurrenten Daimler en Renault.

Ook in Brazilië zal de Duitse autofabrikant 3 vestigingen tijdelijk stilleggen. De arbeiders krijgen er 14 tot 21 dagen betaalde vakantie. Het bedrijf wil op die manier ook in het Zuid-Amerikaans land de productie aan de vraag aanpassen. (Via: Tijd.be)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...