Bentley: Misschien toch Diesel


Lang geleden overwoog Bentley dieselmotoren te introduceren. Later kwam een bericht dat dat helemaal niet zou gebeuren. Nu wordt dat ontkend.

Het zag er een tijdje geleden inderdaad niet naar uit dat Bentley op één of andere manier dieselmotoren zou moeten introduceren, maar door de huidige economische crisis zijn ze daar blijkbaar van gedacht veranderd, want dit is wat Martin Winterkorn vertelde over dieselmotoren.

“With Bentley we will react to the changing market conditions,” Winterkorn stated. “I could well imagine a six-cylinder twin-turbocharged diesel in a Bentley.”

De motor waarover Winterkorn het heeft wordt momenteel door Audi ontwikkeld en zal allicht voor het eerst terug te vinden zijn onder de motorkap van de volgende generatie Audi A8, die we normaal volgend jaar op de IAA in Frankfurt zullen zien. De motor zal normaalgezien om en bij de 300 pk’s voortbrengen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...