Jaguar vraagt 1 miljard pond overheidssteun

Jaguar XF
Britse autobouwer Jaguar heeft 1 miljard pond (1,18 miljard euro) overheidssteun gevraagd. Het bedrijf werd 9 maand geleden overgenomen door Tata.

Die overname heeft het Indische staalbedrijf Tata 2,3 miljard dollar gekost. De aanvraag zal volgens het Britse dagblad The Sunday Times door de eerste minister, Gordon Brown, behandeld worden. De aanvraag tot overheidssteun bewijst dat niet enkel de grote automerken, maar ook de luxemerken getroffen worden door de crisis. Tata zou het geld nodig hebben om de eerstvolgende twee jaar te overbruggen.

Voorzitter Ratan Tata blijft geloven in Jaguar, maar kampt nu met financiële problemen. Nog geen twee jaar geleden kocht het Indische staalbedrijf ook al het Brits-Nederlandse staalbedrijf Corus voor 11,3 miljard dollar. Sindsdien zijn de staalprijzen enkel maar gedaald. (Via: Tijd.be)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...