Speculaties: Audi S5 met supercharged V6

Audi S5
Volgens bronnen zou Audi opteren om de V8 uit de S5 te schrappen en te downgraden naar een V6 uitgerust met supercharger.

De huidige S5 beschikt over een 4.2 liter V8 met een vermogen van 354 pk en een koppel van 440 Nm. Nu zou Audi opteren om bij de facelift van de S5 te kiezen voor de 3 liter supercharged V6, deze is een stuk lichter dan de V8.

De supercharged V6 motor kennen we al van de S4, daar produceert hij 333 pk. Minder dan de V8 dus maar door het lagere gewicht van de motor zou de S5 met minder vermogen even snel uit de startblokken kunnen komen. Het brandstofverbruik van de S5 met V6 zal dan ongetwijfeld ook een stuk lager zijn dan de huidige S5.

Ondertussen gaan de geruchten dat de S6 een 4.2 liter V10 krijgt met biturbo, de S8 zou dezelfde motor krijgen maar met een hoger vermogen. Ook een R6 zou tot de mogelijkheden behoren, deze moet tussen de R8 en R4 plaatsnemen. Het valt alleen nog af te wachten of Porsche dat wel zou goedkeuren.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Speculaties: Audi S5 met supercharged V6"

  1. XliljeezyX 22-11-2008 om 23:27

    Waarom een 4.2 liter V10? zet er dan net zo goed een 4.2 V8 in. verbruikt minder..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...