Facelift Porsche Boxster en Cayman onthuld

Facelift: Porsche Boxster
Porsche heeft de facelifts van de Boxster en de Cayman onthuld op het autosalon van Los Angeles. Beide krijgen meer vermogen en PDK koppeling.

Een nieuw ontwikkelde 2.9 liter boxer motor zorgt voor 255 pk in de Boxster en voor 265 pk in de Cayman. De S-versies krijgen een 3.4 liter motor met directe inspuiting, de Boxster S beschikt over 310 pk en de Cayman S over 320 pk. Beide facelifts krijgen Porsche’s doppelkupplungsgetriebe of PDK, de versnellingsbak met dubbele koppeling zorgt voor snellere versnellingswissels en betere brandstofefficiëntie. 

De Cayman S sprint met PDK en Launch Control van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden, de Boxster met zestraps manuele versnellingsbak doet hetzelfde in 5,9 seconden. Het brandstofverbruik ligt 11 procent lager in de 2.9 liter versies dan oudere S modellen met tiptronic.

De Boxster en Cayman zijn ook een stuk beter uitgerust, beide modellen worden standaard uitgerust met MP3/CD/Radio en Porsche Communication Management (PCM) kan optioneel ook met GPS uitgevoerd worden. Alles wordt bestuurd met een 6.5 inch scherm, ook stembesturing behoort standaard tot de mogelijkheden. Je iPod of MP3-speler via USB aansluiten kan als optie bij het PCM pakket.

Ook het onderstel en de remmen zijn aangepakt en de besturing is directer geworden. De nieuwste generatie PSM (Porsche Stability Management) kent wat extra veiligheidssnufjes, zoals Brake Pre-Loading. Dit brengt het remsysteem alvast op een optimale druk als gedetecteerd wordt dat je je voet heel snel van het gaspedaal haalt, zoals je bij een noodstop zou doen.

De uiterlijke facelift blijft, zoals we gewoon zijn van Porsche, beperkt. Beide sportwagens krijgen nieuwe koplampen en bumpers. Standaard worden deze uitgerust met halogeenlicht en mistlampen. Optioneel kan je natuurlijk kiezen voor Xenon en LEDs. Ook de achterlichten werden aangepast met de introductie van LED-techniek. Echt spannend is dat uiteraard ook niet.

De facelifts van de Boxster en Cayman zullen vanaf Februari 2009 bij de Europese dealers te vinden zijn voor een startprijs van 38.600 euro voor de Boxster en 41.700 euro voor de Cayman.

Facelift: Porsche Boxster

Facelift: Porsche Boxster

Facelift: Porsche Cayman

Facelift: Porsche Cayman

Facelift: Porsche Cayman

Facelift: Porsche Boxster Interieur

Facelift: Porsche Cayman Interieur

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...