Audi R8 GT3 ondergaat laatste testen op Nurburgring

Audi GT3 Nürburgring
Gisteren werd de Audi R8 GT3 gespot tijdens laatste testen door ABT, de R8 GT3 werd bestuurd door Frank Biela. 

De Audi R8 GT3 wordt aangedreven door een 550 pk sterke V10 benzinemotor en beschikt over een sequentiële zesbak. De Audi R8 GT3 moet Audi’s GT3 racewagen worden en wordt ontwikkeld door ABT in opdracht van Audi en werd gisteren gereden door Frank Biela, Audi’s testpiloot die vijf keer de 24 uren van Le Mans heeft gewonnen. Frank Biela stuurde de GT3 R8 in natte omstandigheden en bij temperaturen van slechts 1,5 ° C in 8:41 minuten rond de Nordschleife.

De R8 GT3 is 100 procent achterwielaangedreven omdat vierwielaandrijving verboden is in het GT3 kampioenschap. De Audi R8 GT3 zal vanaf 2009 deelnemen aan het kampioenschap en men durft bij Audi al luidop te dromen over een overwinning. Later zou ook een straatversie van de GT3 op de markt komen. R8 V10 anyone?

Audi GT3 Nürburgring

Audi GT3 Nürburgring

Audi GT3 Nürburgring

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...