Audi R4 geruchten wakkeren terug aan

Impressie: Audi R4
Over de Audi R4 hebben we het al eens gehad, het idee van een baby-R8 leek ons niet mis, tot Porsche er een stokje voor kwam steken. Nu is er echter nieuwe hoop.

Nieuwe geruchten vertellen ons namelijk dat de R4 er wel eens snel zou kunnen komen. De baby-R8 zou het platform van de volgende generatie Boxster en Cayman gebruiken. Een relatief goedkope oplossing dat bij de bazen van Porsche gesmaakt werd. Waarom gebruikt Audi dan niet het huidige TT platform? Blijkbaar omdat de huidige TT de laatste generatie TT is, de opvolger van de TT zou volgens dezelfde bronnen tot R3 gedoopt worden.

de Audi R4 krijgt net als de R8 een mid-engine, het instapmodel van de R4 zal naar alle waarschijnlijkheid worden uitgerust met een stevig opgewaardeerd 2.0 liter TFSI blok. Daarnaast zal ook de nieuwe 335 pk sterke 2,5 liter 5-cilinder turbomotor beschikbaar zijn, die we al kennen van de TT-RS. Verder behoren een V6 benzinemotor en een pittige diesel nog tot de mogelijkheden. De wagen wordt uitgerust met het Quattro AWD-systeem en er kan geschakeld worden met een manuele zesbak of een zeventraps R-Tronic versnellingsapparaat met dubbele koppeling. 

De R4 zal zich positioneren tussen de R8 en de TT/R3, de startprijs voor de R4 zal rond de 40.000 euro liggen en wordt tegen 2011 op de markt verwacht.

Impressie: Audi R4

Impressie: Audi R4

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...