Volgende generatie SLK met dieselmotor?

Mercedes SLK 2008
De volgende generatie van de Mercedes SLK, die tegen eind 2010 wordt verwacht zal ook beschikbaar zijn met een dieselmotor.

Als we Automotive News mogen geloven zal de nieuwe SLK leverbaar zijn met een 204 pk sterke CDI die we al kennen van de C250 CDI. De nieuwe diesel is volgens Mercedes uitermate geschikt voor de kleine sportwagen, hij past ook in de groene trend van het moment. Aan de andere kant van het spectrum is er de 6.2 liter V8 uit de C63 AMG

De nieuwe SLK wordt wat hoekiger vormgegeven dan het huidige model. Daarmee sluit hij aan op een trend die is ingezet met de GLK en een vervolg krijgt bij de nieuwe E-klasse

De op een F1-auto geïnspireerde neus keert niet meer terug. Verder krijgt het nieuwe model een hardtop waarin een glazen zonnedak is verwerkt. Het formaat en prijs van de nieuwe SLK zullen het huidige model niet veel ontlopen. Dat is in tegenstelling met BMW die de opvolger van de Z4, die in 2009 komt, wél wat groter en duurder maakt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...