Meer details: Lamborghini Estoque

Lamborghini Estoque
De Lamborghini Estoque, die we op het autosalon van Parijs zagen, zal pas tegen 2011 in productie gaan voor rond de 185.000 euro.

Autocar sprak met Maurizio Reggiani, R&D baas van Lamborghini, hij zei dat de Estoque gebouwd zal worden op een uniek platform van Lamborghini, in tegenstelling tot het platform van de Audi A8 wat eerst werd aangenomen. De lengte van de wielbasis en de grootte van de wielen (23″) voorkomen Lamborghini om gebruik te maken van het A8 platform. 

Wat Lamborghini wil leveren is een vierdeurscoupé dat zich moet positioneren boven de toekomstige Porsche Panamera en Audi A7. Onder de motorkap zou er plaats zijn voor een meer dan 500 pk sterke motor, hoogst waarschijnlijk zal een 5.2 liter V10 voor dat vermogen zorgen. Lager in het gamma zullen V8-motoren gekozen kunnen worden samen met een zeer krachtige dieselmotor en mogelijks zelfs een hybride. Ja, zelfs Lamborghini voelt de druk van de regelgeving omtrent CO2-emissies. 

“We gaan onze super sportwagens nooit uitvoeren met diesels,” zegt Reggiani, “en we zullen nooit kiezen om onze wagens van een turbocharger te voorzien, hiermee zouden we ons erfgoed en onze klanten verraden, voor de Murielago en Gallardo kunnen we op andere manieren besparen op CO2-uitstoot.”

“Voor de Estoque is er echter wel de mogelijkheid om met een turbocharger of zelfs een dieselmotor te werken, aangezien de wagen goed geprijsd zal zijn en waarschijnlijk in een grote oplage verkocht zal worden, is dit een grote kans voor ons. Geen enkele Lamborghini zal ooit 120 gram per kilometer uitstoten maar we willen maar al te graag onze uitstootcijfers verbeteren.”

Deel dit bericht:

3 reacties op "Meer details: Lamborghini Estoque"

 1. Bert 08-11-2008 om 14:13

  Laat maar komen die Estoque!

 2. Henk 11-11-2008 om 13:51

  Lijkt me wel vet…! ‘k ga maar vast sparen

 3. drakie 24-01-2009 om 10:22

  Ik denk dat ik voor deze ga gaan, vind hem prachtig, zou al lang even met een vette lamborghini willen rijden. Ik zou hem willen bestellen in Brussel maar weet iemand de openingsuren van die lamborghini-dealer??

  Gr,

Reageer

Reactie aan het plaatsen...