Impressie: Audi A5 Sportback

Audi A5 SportBack Impressie
We zagen al schetsen van de Audi A5 SportBack, nu doen we daar nog eens wat impressies bovenop!

Audi gaat op basis van de Audi A5 een vierdeursversie gaan bouwen, die de Audi A5 Sportback zal gaan heten. Voor meer nieuws over die Audi A5 Sportback kan je hier terecht. In het zonet vermelde artikel zie je dat de Audi A5 Sportback eerder een break-versie is van wat we hier zien, het artikel werd dan ook geschreven voordat we de schetsen zagen, afkomstig van Audi zelf. De kans is dus groot dat de Audi A5 Sportback eruit zal zien zoals hieronder en hierboven getoond wordt.

Motorisch is er keuze uit verschillende benzinemotoren zoals de viercilinders met 150, 177 en 211 pk. Verder is er nog een 265 pk sterke 3.2 V6 en een 4.2 liter V8 voor de S5 Sportback voorzien. Er zijn ook dieselmotoren van de partij twee 2.0 liter motoren met respectievelijk 204 en 170 pk. Ook de 240 pk sterke V6 3.0 TDI zal van de partij zijn samen met enkele groene diesels en hybrides.

Maar voor we de Audi A5 Sportback te zien krijgen, zullen we eerst kennis maken met de Audi RS5 en de Audi A5 Cabrio.

(Foto’s: Schulte Design)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...