Viercilinder Porsche Boxster vanaf 2011

Porsche Boxster RS60 Spyder
Porsche gaat vanaf 2011 een viercilinder als instapmotor gebruiken voor de Porsche Boxster. De viercilinder Boxster wordt de meest economische Porsche ooit.

Zowel de prijs als het brandstofverbruik zal ongezien laag zijn voor een Porsche. De nieuwe motor zal deel uitmaken van een vernieuwde Boxster lineup. De vernieuwde sportwagen wordt een stuk lichter dan het huidig model. De viercilinder met turbocharger zal zorgen voor een vermogen van meer dan 200 pk. 

Als de Boxster een viercilinder krijgt dan mogen we hetzelfde verwachten van de Cayman, alleen weten we nog niet wanneer de volgende generatie Cayman op de markt zal komen. Volgens geruchten zou Porsche zelfs een revival van de Porsche 914 op de markt willen brengen die zich onder de Boxster en de Cayman zal positioneren. Heeft er iemand last van de recessie? 

Thomas Krickelberg, Porsche’s hoofd van motorontwikkeling, had onlangs toegegeven dat de nieuwe zescilinder Boxer motor ontwikkeld was om mogelijk twee cilinders weg te laten indien de nood zich voordeed. Deze keuze werd gemaakt met de discussies over global warming en brandstofverbruik in het achterhoofd. De viercilinder Boxster zou een motorinhoud van 2,4 liter hebben.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...