Porsche en BMW leggen productie tijdelijk stil

Porsche Panamera Teaser + Porsche Lineup
Duitse autobouwers Porsche en BMW leggen hun productie tijdelijk stil wegens de wereldwijde economische crisis.

Bij Porsche wordt de kerstvakantie voor de arbeiders met drie dagen uitgebreid. De belangrijkste Porsche-fabriek, in Zuffenhausen, blijft dicht van 22 december tot 9 januari. Verder verklaarde een woordvoerder dat als de verkopen niet snel verbeteren, de productie van de Porsche Boxster vanuit Finland naar Duitsland zal verhuizen. 

Bij BMW krijgen we hetzelfde verhaal te horen, de band ligt er in drie van zijn fabrieken stil. De productiestop komt er door de zwakke vraag. Zo’n 40.000 werknemers van BMW in München, Regensburg en Dingolfing blijven vijf dagen thuis. De voorbije week lag de productie in Leipzig ook al vier dagen stil, in Berlijn een dag. Met de productiestop wil BMW dit jaar 25.000 wagens minder produceren. In september verkocht de BMW-groep 14,6 procent minder. (Via: Tijd.be)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...