BMW verlaagt opnieuw verwachtingen 2008

BMW CS Concept
Duitse autobouwer BMW heeft zijn verwachtingen voor dit jaar opnieuw naar beneden herzien, het merk verwacht geen verkoopstijging meer voor 2008.

“We zijn de financiële crisis nog lang niet te boven, en dan voornamelijk de gevolgen ervan op de reële economie in 2009”, zei topman Norbert Reithofer. BMW verwacht niet langer om dit jaar meer wagens te verkopen dan het recordniveau van vorig jaar. De constructeur gaat zijn productie dit jaar met 40.000 stuks terugdringen, bovenop de reeds aangekondigde verlaging met 25.000 wagens.

“Toch zullen we een positief nettoresultaat behalen”, aldus nog Reithofer. In het derde kwartaal van dit jaar zag BMW zijn omzet terugvallen met 8,6 procent, tot 12,6 miljard euro. De nettowinst van de Duitse autobouwer daalde met 63 procent, tot 298 miljoen euro. (via: HLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...