Autoverkoop in VS keldert

Ford Mustang GT 2010
De Amerikaanse autobouwers General Motors en Ford en hun Japanse concurrenten Honda en Toyota hebben hun verkoop in de VS in oktober zien kelderen.

Oktober was in de Verenigde Staten wat de autoverkoop betreft mogelijk de zwakste maand in een kwarteeuw. General Motors zag zijn verkoop in de VS met maar liefst 45 procent terugvallen, Ford hield het op een daling van 32 procent. De Japanse concurrenten deden het niet veel beter, Honda en Toyota zakten met respectievelijk 24 en 23 procent. 

Ook Duitse autobouwers bleven niet gespaard, Porsche en Daimler verkochten beiden meer dan 24 procent minder in Oktober. De cijfers bevestigen wel de verwachtingen van analisten, die stelden dat de wereldwijde kredietcrisis en het dalende consumentenvertrouwen zware gevolgen zou hebben voor de autosector. (Via: HLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...