Citroen C1 Facelift 2009

Citroën C1 Facelift 2009
Citroën heeft vandaag de facelift van zijn stadswagentje onthuld, de Citroën C1. Kijk eens hoe schattig!

Volgens Citroën zijn stadswagens de toekomst, met de huidige economische malaise valt daar iets voor te zeggen. De kleine stadswagens zijn zuiniger, goedkoper en hipper. (Dat laatste menen we niet.) Om toch een beetje hip te doen heeft Citroën de C1 dus een facelift gegeven. Persoonlijk wil ik er niet in dood gevonden worden maar misschien moet je gewoon van het vrouwelijk geslacht zijn om deze wagen te appreciëren. 

Citroën heeft de voorbumper herbekeken en het geheel ziet er iets boller uit. Verder zijn er nieuwe velgen beschikbaar op de C1 en is het interieur opgewaardeerd. Opvallend is dat Citroën ons geen foto’s heeft bezorgd van de achterkant van de C1, wat zou daar precies mee gebeurd zijn? 

Onder de motorkap zit de grote verrassing, de 1.0i benzine met 68 pk heeft nu een nog lagere CO2 uitstoot. De wagen verbruikt 4,5 liter per 100 km en stoot maar 106 gram CO2 uit per kilometer.

Citroën C1 Facelift 2009

Citroën C1 Facelift 2009

Citroën C1 Facelift 2009

Deel dit bericht:

1 reactie op "Citroën C1 Facelift 2009"

  1. Bas 17-12-2008 om 9:54

    Top bakkie!!! Ben met het vorige model naar Italie geweest afgelopen zomer, in het totaal 6000 km gereden. Erg leuk autotje om mee te rijden, en als je erin rijd heb je niet het gevoel in een stadsauto te zitten! (PS: in Duitsland 170 kmph zonder problemen, en nog stil ook!!) Ik heb het nieuwe model besteld!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...