Bentley voelt de economische crisis

Bentley Logo
Als je dacht dat alleen de kleine man in de straat de economische crisis voelt dan heb je het mis, bij Bentley wordt er dit jaar 20% minder verkocht.

Waar 2007 met 10.014 verkochte wagens voor Bentley een recordjaar was, wordt 2008 een minder goed jaar. Het luxemerk verwacht maar 8.000 wagens te verkopen. “We moeten onze productie verder verlagen gegeven de daling in het consumentenvertrouwen,” zegt Michael Hawes van Bentley. “Het is duidelijk dat de daling in vraag nog even stand zal houden.”

Bentley had dit jaar al eens de productie verlaagd, daarbij werd één derde van het personeel gevraagd om met een driedagenwerkweek in te stemmen. Ook voor de 50 interimarbeiders bij Bentley werd het contract niet verlengd. Binnenkort verwachten we dus meer afslankingen want het dochterbedrijf van Volkswagen wil de productie nogmaals met 15% verlagen.

Bentley verwacht dat de neerwaartse trend zal aanhouden tot 2009 maar hoopt dat de markt terug zal opveren tegen 2010.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Bentley voelt de economische crisis"

  1. _____________ 02-11-2008 om 22:41

    goed dat de cijfers er bij stonden,
    anders had ik gedacht dat ze 2 autos minder verkochten 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...