Audi A2 terug in productie?


Voor de meeste autoconstructeurs zijn grote wagens met dikke motoren niet meer aan de orde. Daarom wordt er gesproken over een revival van de Audi A2

De Audi A2 werd in 2005 vroegtijdig uit productie gehaald. Geen seconde te laat volgens mij, want het ding sloeg helemaal niet aan. De wagen was naar mijn mening langs geen kanten geschikt om een Audi-badge op de voorkant te dragen.

De tijden veranderen weliswaar en momenteel vinden kleine en milieuvriendelijke wagens gretig aftrek. De Audi A2 had een 1.2l TDI motor met slechts drie cilinders en een automaat. De toenmalige uitstoot was slechts 81gram CO2 per kilometer. Veel wagens kunnen hiervan slechts dromen. De 1.4l TDI haalde toen 116 gram CO2 per kilometer. Misschien is het dus voor Audi geen slecht idee de toenmalige technologie te optimaliseren en te gebruiken in een nieuwe – liefst mooiere – versie van de Audi A2.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi A2 terug in productie?"

  1. XliljeezyX 28-10-2008 om 17:30

    slechte grap volgende keer beter 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...