Schetsen van Audi A5 Sportback, A7 en A8 gelekt

Schets: Audi A5 Sportback
Net zoals bij de R8 Spider en de A7 zijn er bij Audi weer enkele schetsen van toekomstige productiemodellen gelekt.

Eerst en vooral zijn de schetsen van de Audi A5 Sportback vrij verassend, de schetsen tonen ons eerder wat we hadden verwacht van de Audi A7, namelijk een vierdeurscoupé. De A5 Sportback krijgt hetzelfde motorengamma als de A5 Coupé en zal later ook beschikbaar zijn als S en RS model. Wij vermoeden echter dat Audi ons gewoon bij de neus wil nemen want de A5 Sportback en de A7 lijken ons één en hetzelfde model. 
Schets: Audi A5 Sportback

Dat zien we ook in de schets van de A7 vierdeurscoupé, deze lijkt wel erg sterk op de “A5 Sportback”. De Audi A7 zal in 2010 gelanceerd worden, op de schets zien we enkele karaktertrekken van de Audi TT samen met agressieve koplampen en een scherpe coupé-lijn. Het A7-gamma zal starten met een 204 pk sterke 2.8 benzine gevolgd door een 300 pk sterke supercharged 3-liter. Het topmodel moet een 4.2 liter V8 worden met 394 pk. Een RS7 zou later ook tot de mogelijkheden behoren met een vermogen van 600 pk uit een twin-turbo 5.2-liter V10.
Schets Audi A7

Als laatste is er ook een schets van de volgende generatie Audi A8 gelekt, deze zou in 2010 gelanceerd moeten worden. Het vlaggenschip krijgt volgens de schets een single-frame grille, een lage daklijn en een agressievere look dan zijn voorganger. Opvallend is ook dat Audi opteert om in het design van de A8 invloeden van de A5 en A7 te steken. Het motorengamma is ook hier zeer uitgebreid, gaande van een 250 pk sterke 3-liter TDI, een 290 pk sterke 3-liter FSI naar een 340 pk sterke 4.2-liter V8 TDI, een 372 pk sterke 4.2-liter V8 FSI en de S8 met een 620 pk sterke 5-liter V10 FSI onder de motorkap. 
Schets Audi A8

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...