Rolls-Royce Phantom elektrisch?


MINI bouwt nu elektrische wagentjes en dat heeft de topman van Rolls-Royce geweten. Die is namelijk van plan dezelfde technologie te gebruiken bij Rolls-Royce.

Tom Purves, Rolls-Royce topman, heeft een testrit gedaan met de elektrische MINI en was zodanig onder de indruk dat hij elektro-aandrijving als een van de toekomstige aandrijvingsmogelijkheden ziet. Het gaat dan niet speciaal om de ecologische eigenschappen van een dergelijke aandrijving, maar vooral om de stille motor. De topman liet weten dat het enige dat je nog hoort het tikken van het klokje is.

Voor Rolls-Royce zijn prestaties uiteraard belangrijk, maar zo’n elektromotor levert een enorme trekkracht, wat volgens Purves – en hier sluit ik mij bij aan – een enorm voordeel is ten opzichte van de huidige benzinemotor.

Ook is het leuk om in je Rolls-Royce Phantom het centrum van London binnen te rijden en te weten dat je geen Congestion Charge moet betalen. Overal ter wereld worden maatregelen genomen om vervuilende wagens te weren, de elektrische Phantom zou hieraan ontsnappen.

Binnen enkele jaren zou zo’n elektrische Rolls beschikbaar moeten zijn, aangezien de essentiële technologie reeds aanwezig is bij moederconcern BMW.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...