Eerste foto’s: Mazda 3

Mazda 3
Mazda heeft foto’s van haar nieuwe Mazda 3 vrijgegeven, samen met meer info én een video.

Echt veel is er niet veranderd, maar Mazda zweert erbij dat dit geen facelift is, maar een nieuw model. De achterkant ziet er heel wat stoerder uit en de voorkant ziet er ook een heel stuk expressiever uit. Onder de motorkap ligt een 2.0l motor, maar een 2.5l motor is ook verkrijgbaar. De hatchback is nog niet aangetroffen op fotopapier, maar Mazda zal daar allicht niet lang mee wachten.

Hieronder kan je ook nog de foto’s bekijken, samen met een filmpje én een persbericht. Driewerf hoera!

All-New Mazda3 Sedan to debut at the

2008 Los Angeles Auto Show

Hiroshima, Japan, 9th October 2008. Mazda Motor Corporation has confirmed that the sedan version of the all-new Mazda3 (known as Mazda Axela in Japan), fully redesigned for the first time in 5 years, will be revealed at the Los Angeles Auto Show on November 19, 2008.

The covers will be pulled off during Mazda’s press conference from 12:20 to 12:45 (local time) revealing the all-new Mazda3, the latest evolution of Mazda’s Zoom-Zoom spirit.

Every element of the all-new Mazda3 has been developed for heightened exhilaration, with a more refined sporty ride, top class fuel economy and quietness. Environmental and safety features, based on Mazda’s long-term “Sustainable Zoom-Zoom” vision, aim to achieve a balance with fun-to-drive. Add in a new expressive face and Mazda’s dynamic design elements, and the all-new Mazda3 is everything a driver could ask for in a sports compact.

The brand new version of Mazda’s best-selling sports compact carries forward the heritage of Mazda and the pedigree of the current Mazda3. Since its launch in 2003, the current Mazda3 has sold approx. 1.8 million vehicles in over 100 countries and has won more than 90 global motoring awards to date. The Mazda3 accounts for almost one in three Mazdas sold every year.

Following the world debut of the North American specification sedan with 2.0- and 2.5-liter engines at the show, the five-door hatchback version will be revealed in line with Mazda’s global sales schedule.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Eerste foto’s: Mazda 3"

 1. Robin 13-10-2008 om 16:07

  Mazda heeft met de Mazda 3 een vervolg gegeven op de schitterende Mazda 6…ik was nooit zo’n Mazda fan, maar sinds de nieuwe 6 is daar verandering in gekomen

  TOP bezig Mazda

 2. PJS 13-10-2008 om 19:21

  Ik volg Robin hierin.

 3. XliljeezyX 13-10-2008 om 22:41

  en ik ook!

 4. Daniel 25-10-2008 om 21:12

  ik sluit me er ook bij aan!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...