AMG aan de hybride, Audi RS niet!


Mercedes heeft laten weten dat het tegen 2010 het eerst hybride-AMG-model zal uitbrengen. Audi zweert die technologie af bij haar RS-modellen.

We konden u al melden dat AMG een beetje groener ging worden en dat het meermaals hybride– en dieselmotoren overweegde. Nu laat de huistuner van Mercedes weten dat tegen het jaar 2010 een hybride AMG model zal gelanceerd worden.

De CEO van AMG, Volker Morhinweg zei dat de SL 65 AMG Black Series de laatste supersportwagen van AMG zal worden. De Gullwing die er binnenkort aankomt zal een bescheiden 571 pk produceren.

De hybride-motor zou het brandstofverbruik van de 6.2l V8 met ongeveer 30% moeten terugdringen. De technologie die in de Mercedes S400 BlueHYBRID zit, zal worden gebruikt.

Wolfgang Hatz, de man die bij Audi verantwoordelijk is voor de aandrijving, zei samen met Stephan Reil – hoofd van Quattro – dat Audi bij haar RS- en andere supersportwagens geen diesel- of hybridetechnologie gebruikt zal worden.

Vreemd vind ik dat, aangezien Audi meermaals pochte met haar V12 TDI-motor in de Audi R8 én in de Audi Q7. Beide heren van Audi zeggen dat RS-klanten geen diesel willen en hetzelfde geldt voor hybride. De nieuwe DSG versnellingsbak daarentegen, zal wel op RS-modellen komen.

Audi wil duidelijk de pk-gekken te vriend houden, terwijl Mercedes ervan overtuigd is klanten te kunnen lokken met zuiniger en toch krachtiger modellen. Wat de beste strategie is en wat de reactie van BMW’s M-divisie zal zijn, kan enkel de toekomst vertellen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "AMG aan de hybride, Audi RS niet!"

  1. XliljeezyX 11-10-2008 om 22:21

    komop ik noem maar even wat.. in een CL 65 amg wil je toch geen hybride..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...