Mercedes plant hybride C- & E-klasse


De Mercedes S-klasse kreeg al een ECO-kuur, binnenkort zijn ook de C- en de E-klasse aan de beurt!

Mercedes voelt de druk van de CAFE-regelingen (Corporate Average Fuel Economy) en beseft dat het ook hybride-motoren zal moeten voorzien om de normen van die CAFE-regelingen niet te overschrijden. De C-klasse en de E-klasse uitrusten met hybride-motoren kan hierbij helpen.

Allicht zal de E-klasse de eerst van de twee bovenvermelde types die een hybride-motor zal krijgen, omdat de E-klasse binnenkort gelanceerd wordt en dat maakt het voor Mercedes gemakkelijker in één keer ook nog een vakje ‘hybride’ aan te kruisen bij de lijst van motoren. Tegen eind 2009 of begin 2010 zou dat effectief mogelijk moeten zijn.

Iets later dan de E-klasse zal ook de C-klasse een ECO-kuur ondergaan. Deze milieuvriendelijke C-klasse zal weliswaar pas tegen 2011 of wie weet zelfs 2012 beschikbaar zijn.

De kans is groot dat de E-klasse dezelfde motor van de S400 BlueHYBRID zal lenen. Die V6 met 3.5l cilinderruimte levert 279 pk, de elektromotor die de verbrandingsmotor helpt levert een extra 20 paarden, wat het totaal op 299 pk brengt. Aangezien de E-klasse minder weegt dan de S-klasse, zullen de prestaties van de E-klasse met hybride-motor beter zijn dan de S-klasse. De S-klasse haalt 100 km/u na 7,1 seconde en het gemiddelde verbruik bedraagt 7,9l per 100km. Betere prestaties, minder verbruik, klinkt goed!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...