Citroen Hypnos Concept in Parijs

Parijs \'08: Citroën Hypnos Concept
Citroën had naast de Citroën GT Concept ook nog de Hypnos Concept klaarstaan op het autosalon van Parijs.

De Citroën Hypnos Concept is een crossover dat Citroën’s visie op een luxueuze maar tegelijk ecologische wagen moet tonen. De Citroën Hypnos Concept krijgt voor het ecologische gedeelte de hulp van het HYmotion4 hybride systeem dat samen met Peugeot werd ontwikkeld. 

HYmotion4 gebruikt een krachtige dieselmotor om de voorwielen aan te drijven en een elektrische motor om de achterwielen aan te drijven. Dit zorgt voor een uniek hybride systeem waarbij de elektrische- en de verbrandingsmotor apart werken in tegenstelling tot conventionele hybride systemen. Deze hybride technologie zal vanaf 2011 zijn weg vinden naar productiemodellen bij Peugeot en Citroën.

De verbrandingsmotor gebruikt in dit concept is een 200 pk sterke 2-liter dieselmotor met een koppel van 420Nm, deze wordt bijgestaan door een 50 pk sterke elektromotor met een maximaal koppel van 200 Nm. De Hypnos sprint van 0 naar 100 km/u in 9,4 seconden en verbruikt maar 4,5 liter per 100 km. 

De Hypnos wordt omschreven als een crossover en doet ons denken aan de BMW X6, alleen een pak mooier. Het design van de Hypnos Concept is zeer strak, de voorkant kreeg invloeden van de GT Concept, de zijkant toont ons een zeer mooi lijnenspel en achteraan kreeg de Hypnos Concept bijzondere achterlichten mee. 

Parijs \'08: Citroën Hypnos Concept

Parijs \'08: Citroën Hypnos Concept

Parijs \'08: Citroën Hypnos Concept

Parijs \'08: Citroën Hypnos Concept

Parijs \'08: Citroën Hypnos Concept

Parijs \'08: Citroën Hypnos Concept

Deel dit bericht:

4 reacties op "Citroën Hypnos Concept in Parijs"

 1. autofans.be 06-10-2008 om 15:29

  Mooi concept, maar of hij aanslaat in het straatbeeld lijkt me eerder een raadsel.

 2. MRM 06-10-2008 om 18:12

  ’t is dan ook een conceptcar 😉

 3. Bart Deceuninck 14-01-2009 om 3:05

  Citroën, you still got it you bitch !

 4. MRM 14-01-2009 om 9:41

  😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...