Peugeot Prologue Concept in Parijs

Parijs Peugeot Prologue Concept
Peugeot heeft op het autosalon van Parijs de Prologue concept voorgesteld, deze maakt gebruik van HYmotion4 hybride technologie.

De Prologue concept moet de voorloper zijn van de toekomstige Peugeot 3008, het design is typisch Frans maar kan ons niet echt bekoren. De voorkant is met zijn hoge grille een beetje te lomp, achteraan vinden we vreemde lichten en een te bolle vormgeving en in profiel heeft de Prologue een te hoge raamlijst. Terug naar de tekentafel dus!

Binnenin is de Prologue zeer ruim en vinden we een panoramisch dak, een mooie console en een modulair zit- en opbergsysteem. Alles werd daarbij ontworpen voor optimale ergonomie, daar zijn de Fransen goed in.

De Prologue Concept heeft vierwielaandrijving waarbij de 163 pk sterke 2.0 liter HDI dieselmotor met 200 Nm koppel voor de aandrijving van de voorwielen zorgt en een elektrische motor van 37 pk en 300 Nm koppel voor de aandrijving van de achterwielen. Dit systeem zorgt voor een zeer zuinige en weinig uitstotende SUV met respectievelijk 4,1 l/100km verbruik en 109g/km CO2-uitstoot, mede dankzij een regeneratief remsysteem en een Start/Stop functie.

Parijs Peugeot Prologue Concept

Parijs Peugeot Prologue Concept

Parijs Peugeot Prologue Concept

Parijs Peugeot Prologue Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...