Peugeot RC HYmotion4 Concept in Parijs

Peugeot RC HYmotion4 Concept
Peugeot staat met de RC HYmotion4 Concept op het autosalon van Parijs, de vierdeurscoupé beschikt over een 313 pk sterke hybride motor.

Peugeot en Citroën stellen op het autosalon van Parijs HYmotion4 hybridesysteem voor. HYmotion4 vinden we onder andere in de Peugeot Prologue en Citroën Hypnos en bestaat in deze wagens uit een 2.0-liter HDi diesel met partikelfilter gecombineerd met een elektrische motor die de achterwielen van vermogen voorziet. Verder is deze uitgerust met Start/Stop functie en een  compacte zestraps automaat. Het hybridesysteem heeft een vermogen van 200 pk terwijl het vebruik beperkt blijft tot 3,46 l per 100 km en de CO2-uitstoot tot 109g/km. 

Het HYmotion4 systeem in de RC concept is gelijkaardig maar beschikt enkel over een andere motor, onder de motorkap zit een 1.6 liter THP motor die een vermogen van 218 pk genereert. Achteraan de wagen vinden we een 95 pk sterke elektrische motor die de achterwielen aandrijft. Het totaal vermogen voor de RC HYmotion4 concept ligt dus op 313 pk terwijl de uitstoot beperkt blijft tot 109g/km en het verbruik tot 4,5 liter per 100 km. De RC HYmotion4 sprint van 0 naar 100 km/u in 4,4 seconden en 80 naar 120 km/u in 3 seconden. 

Peugeot RC HYmotion4 Concept

Peugeot RC HYmotion4 Concept

Peugeot RC HYmotion4 Concept

Peugeot RC HYmotion4 Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Peugeot RC HYmotion4 Concept in Parijs"

  1. XliljeezyX 03-10-2008 om 21:10

    Zo! en dat voor peugeot! hij is echt prachtig! de eerste peugeot die er goed uitziet!
    ook zeer zuinig, en snel! alleen jammer van de R8 voorkant.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...