Ferrari California in Parijs

Parijs: Ferrari California
Ferrari toont in Parijs de Ferrari California aan het grote publiek, de nieuwe instapper moet ook vrouwen aanspreken.

De instapper van Ferrari is een cabrio-sportwagen die zijn aluminium hardtop dak in 14 seconden opent of sluit. Het design van de California is bijzonder. De lange neus, de roostertjes in de voorschermen en de bescheiden luchtinlaat in de motorkap zijn trouwens allemaal trekjes van de klassieke 250 GT California uit de jaren ‘60. 

Onder de motorkap van de California zit een 4.3 liter V8 met een vermogen van 460 pk en een maximaal koppel van 485 Nm. De California sprint daarmee van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden en als je het gaspedaal ingedrukt houdt kom je op een topsnelheid van 310 km/u. Voor wie het wil horen, het verbruik ligt op 13,1 liter per 100 km en de CO2-uitstoot op 305,6 g/km.

De bestuurder kan kiezen tussen verschillende comfortstanden en beschikt over een nieuwe zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Dit versnellingsapparaat zorgt voor meer brandstofefficiëntie en kan handmatig geschakeld worden dankzij schakelflippers achter het stuur. De Ferrari California is verder zeer goed uitgerust, zo is er een iPod aansluiting, GPS, 6,5-inch touch screen en een USB poort.

Parijs: Ferrari California

Parijs: Ferrari California

Parijs: Ferrari California

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ferrari California in Parijs"

  1. XliljeezyX 03-10-2008 om 21:06

    Helaas is hij tot 2011 uitverkocht 🙁
    Trouwens, er zit een prijskaartje aan van 180.000,- (exclusief belasting.)
    [via: http://www.petrolhead.nl/%5D

Reageer

Reactie aan het plaatsen...