Peugeot toont 308 hybride


Peugeot stelde op het autosalon van Parijs de 308 hybride voor, die de basis moet vormen voor een eerste Franse hyrbide die in grote oplage verkocht kan worden.

De Franse minister van Ecologie kreeg een exemplaar van deze Peugeot 308 Hybrid HDi. Onder deze wagen gaat een 1.6l dieselmotor schuil, die 110pk levert. Samen met een 22pk sterke elektromotor, kan deze wagen een gemiddeld verbruik van 3.4l diesel per 100 km laten noteren. De schadelijke uitstoot blijft beperkt tot 90g per km. Of deze wagen effectief op de markt zal komen is nog niet zeker, dat hangt af van de productiekosten. Wel is het zo dat Peugeot het start/stop systeem geleidelijk aan aan het invoeren is.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Peugeot toont 308 hybride"

  1. Laurens 12-01-2009 om 23:14

    Mooi bakje! Ze morgen hem van mij zelfs in dat kleurtje uitbrengen 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...