Audi A4 TDI concept e

Audi A4 TDI Concept e
Audi stelt de A4 TDI concept e voor, dat is een 2.0 TDI met 120 pk maar met een marginaal verbruik van 3,99 liter per 100 kilometer.

De 2.0 TDI motor in de A4 TDI concept e zorgt voor een vermogen van 120 pk en een koppel van 290 Nm. Het leuke is natuurlijk dat het verbruik dankzij een hele resem aanpassingen gedaald is tot 3,99 liter/100 km en dat de CO2-uitstoot op 105 gram/km blijft steken. 

Om dit te bereiken heeft Audi enkele aanpassingen gedaan. Zo zijn de banden geoptimaliseerd voor baanweerstand, is er een economisch trainingsprogramma aanwezig voor de bestuurder, wordt de remenergie gerecupereerd en heeft de TDI Concept e een start-stop systeem dat de wagen automatisch stopt als het stil staat. Al die kleine aanpassingen zorgen dus voor een uiterst zuinige Audi A4, de productieversie is trouwens niet veraf. 

Audi A4 TDI Concept e

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...