Officieel: Volkswagen Golf VI GTI Concept

Volkswagen Golf GTI
Volkswagen heeft vandaag foto’s en meer informatie vrijgegeven over de nieuwe Golf GTI Concept met 210 pk onder de motorkap.

Op het autosalon van Parijs zal Volkswagen met een conceptmodel van de toekomstige Golf GTI staan. De conceptwagen zal beschikken over Adaptive Chassis Control (ACC). Waarbij ACC ervoor zorgt dat de sportvering dankzij elektronisch gecontroleerde pneumatische veren ingesteld kan worden in drie verschillende rijstanden gaande van ‘comfort’, ‘normal’ en ‘sport’. Afhankelijk van de ACC instelling en de rijomstandigheden gaat het ACC systeem ook de sturing en de gasrespons aanpassen. Verder is de GTI Concept voorzien van een elektronisch gelimiteerd slipdifferentieel (XDS) dat gelinkt is aan het ESP-systeem.

Onder de motorkap van de GTI Concept vinden we een 2 liter viercilinder TSI motor die 210 pk genereert, 10 pk meer dan de Golf V GTI. Ondanks de vermogenstoename is de nieuwe motor efficiënter dan de dan de vorige Golf GTI, het vebruik ligt op 7,6 liter per 100 kilometer. De sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 7,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 238 km/u. Dat maakt de Golf VI GTI de snelste GTI ooit. 

Binnenin is de conceptwagen afgewerkt in de typische GTI stijl, zo merken we de typische GTI zetelbekleding en een lederen stuur dat afgewerkt is met rood stiksel.

Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Volkswagen Golf VI GTI Concept"

  1. autogek 23-11-2008 om 21:17

    me pa heeft de golf v oettinger

Reageer

Reactie aan het plaatsen...