MINI Crossover Concept


MINI had oorspronkelijk maar 1 type in haar gamma, later werden er dat 2 – met de lancering van de MINI Clubman – en in de toekomst moeten er dat minstens drie worden, met de lancering van de MINI Crossover.

De MINI Crossover Concept is eigenlijk een MINI Clubman die een hogere bodemvrijheid heeft gekregen en hier en daar wat kleine veranderingen. Zo zijn de koplampen een beetje uitgerokken, heeft de grille een licht andere vorm en ook het dak ziet er iets meer ‘SUV‘ uit. De MINI Crossover heeft weliswaar twee deuren aan elke kant waar de MINI Clubman maar aan 1 kant twee deuren heeft.

De MINI Crossover is groter geworden dan elke MINI die we tot nu toe kenden, met extra bagageruimte en 4 aparte stoelen. De mogelijkheid om het interieur naar eigen wensen aan te passen, moet de trend van personalisatie volgen.

Binnenin vinden we een nieuw scherm en een controle console die alle belangrijke entertainment elementen kan bedienen. Ook de telefoon en de navigatie kunnen daarin bediend worden. Als je hieronder eventjes naar de foto’s kijkt, zal je zien dat dat scherm en de controle ervan een wel zéér modern en innovatief design kregen. De MINI Centre Globe – zo heeft MINI dat ding genoemd – is een drukgevoelig oppervlak, touch-screen zoals dat heet. Ook op het stuur kan de Centre Globe bediend worden, voor een optimaal gebruikscomfort. Zeer leuk is ook dat de passagiers achterin ook de Centre Globe kunnen bedienen met een toetsenbord, al lijkt me dat niet praktisch als je kinderen ongeveer 10 jaar zijn.

Op het autosalon van Parijs zal de MINI Crossover Concept te zien zijn.

Deel dit bericht:

4 reacties op "MINI Crossover Concept"

 1. XliljeezyX 28-09-2008 om 13:59

  en de verwachte conqurentie?
  Audi Q5?
  BMW X1?

 2. MRM 28-09-2008 om 14:39

  Q5 is een segment hoger eh, das eerder X3
  de concurrentie zal vooral de BMW X1 zijn, maar die is niet echt concurrentie aangezien BMW en MINI samenwerken.
  Voor de rest zijn er opvallend weinig merken die dit segment aansnijden, dus zie ik niet direct concurrentie.

 3. Citrofiel evil twin 28-09-2008 om 17:20

  @groenlicht:

  “MINI had oorspronkelijk maar 1 type in haar gamma, later werden er dat 2 – met de lancering van de MINI Clubman”

  Mini had toch al 2 types de hatchback en de cabrio? en later werden het er 3 met de clubman.

 4. MRM 28-09-2008 om 19:23

  ja, de cabrio is niet echt een type maar eerder een variant hé, net zoals een -zuiver hypothetische- Clubman cabrio een variant zou zijn en geen type.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...