Bentley Arnage Final Series


Aan alle mooie liedjes komt een eind, zo ook aan alle mooie wagens. De Bentley Arnage zien we niet gauw terug, maar om hem te eren, heeft Bentley deze Final Series gemaakt.

De naam laat weinig aan de verbeelding over, het is redelijk duidelijk dat dit de laatste versie van de Bentley Arnage zal zijn. De Bentley Arnage was een klassiek gestijlde wagen, die uitblonk door zijn enorme uitstraling en zijn overvloedige luxe, zowel binnenin als aan de buitenkant. De Bentley Arnage werd het eerst gebouwd op het moment dat Bentley nog in de handen was van Rolls-Royce. De Arnage draagt heel wat Bentley-geschiedenis mee, vooral onder de motorkap dan, waar de typische 6 3/4 L V8 motor ligt. De Arnage Final Series viert overigens de vijftigste verjaardag van die V8-motor.

De Bentley Arnage Final Series zal in beperkte oplage geproduceerd worden, om de exclusiviteit van de wagen te garanderen. Precies 150 wagens zullen geproduceerd worden, die zullen beschikken over 500pk. Een automatische ZF zesbak zorgt ervoor dat al deze kracht op de weg geraakt.

Aan de buitenkant zullen unieke 20″ wielen terug te vinden zijn, een wegplooibare “Flying B”, koplampen in de kleur van de carosserie, donkere grilles, luchtinlaten aan de voorkant, een speciale brandstofklep, twee dikke uitlaatpijpen en vooral – en dit is zeer belangrijk voor de exlusiviteit – enorm veel “Final Series” badges.

Bij deze wagen draait het natuurlijk niet alleen om de buitenkant, maar ook om de binnenkant. Daar kan je speciale pedalen, een cocktailbar en vier speciale paraplu’s terugvinden. Het interieur werd door specialist Mulliner onder handen genomen, wat uiteraard garant staat voor onfeilbare kwaliteit. Om op elk moment voor de juiste sfeer in de wagen te zorgen, werd er een geluidssysteem met 1000 Watt geïnstalleerd door expert Naim.

De Bentley Final Series kan gepersonaliseerd worden dankzij 42 unieke schema’s voor de buitenkant en 25 verschillende schema’s voor de binnenkant. Er wordt verwacht dat er geen twee dezelfde Arnage Final Series zullen worden afgeleverd.

Deze wagen zal te zien zijn op het autosalon van Parijs. Voor diegenen die niet gaan, hier zijn wat foto’s:

Wat is dat in godsnaam met het stuur:

Deel dit bericht:

1 reactie op "Bentley Arnage Final Series"

  1. XliljeezyX 27-09-2008 om 21:18

    Geluidsinstalatie van 1000watt !!
    Ik dacht dat ik veel had met me 600..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...