Officieel: Audi S4 Sedan & Avant

Audi S4 Sedan & Avant
Audi heeft foto’s en informatie vrijgegeven over de Audi S4 die op het autosalon van Parijs onthuld zal worden. De 3-liter TFSI produceert 333 pk.

De 3.0 liter TFSI motor zagen we eerder ook al terug in de nieuwe Audi A6 maar deze keer werd deze opgekrikt tot een vermogen van 333 pk in plaats van 290 pk in de A6. Het maximaal koppel ligt op 440 Nm. (20 meer dan in de A6)

De nieuwe motor is uitgerust met een supercharger en directe injectie, deze geeft de S4 Sedan genoeg vermogen om van 0 naar 100 km/u te sprinten in 5,1 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. De Duitse ingenieurs zijn er tegelijk in geslaagd om relatief milieuvriendelijk te doen, het verbruik blijft steken op 9,7 liter per 100 km. (9,9 liter/100 km bij de S4 Avant)

De S4 heeft standaard een zestraps versnellingsbak, optioneel kunnen kopers kiezen voor een zeventraps S-Tronic versnellingsbak met dubbele koppeling. Het vermogen wordt verdeeld over de vier wielen (60% naar de achterwielen) met behulp van Audi’s Quattro AWD-systeem.

Aan de buitenkant van de S4 zien we enkele subtiele aanpassingen, zo werd de voorgrille licht aangepast, zien we Xenon koplampen met dagrijlichten, 18-inch S-design lichtmetalen velgen, een kleine ingewerkte spoiler en vier uitlaatpijpen. Binnenin is zwart het codewoord samen met inlegstukken van geborsteld aluminium, verder is de S4 afgewerkt met een multifunctioneel sportstuur, sportstoelen en voldoende S4-emblemen.

De eerste S4’s worden vanaf Maart 2009 afgeleverd bij de dealers tegen een tot nu toe onbekende prijs.

Audi S4 Avant:
Audi S4 Avant

Audi S4 Avant

Audi S4 Avant

Audi S4 Sedan:
Audi S4 Sedan

Audi S4 Sedan

Audi S4 Sedan

Interieur Audi S4:
Audi S4 Sedan & Avant

Audi S4 Sedan & Avant

Audi S4 Sedan & Avant

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...