Lamborghini mysterycar heeft een naam en vier deuren!


Na twee teasers krijgen we eindelijk eens wat informatie over de nieuwe Lamborghini die we op het autosalon van Parijs zullen zien.

De nieuwe Lamborghini zal een vierdeurscoupé worden zoals eerder al werd verwacht. Op het autosalon van Parijs zullen we de conceptcar zien, maar volgens insiders bij Lamborghini is de wagen zo goed als productieklaar. Deze vierdeurscoupé zal het derde model worden van Lamborghini (dat het op dit moment produceert uiteraard).

Op teaser n°2 zien we een lange voorkant, dus zal de motor voorin liggen. Alle vier de wielen zullen worden aangedreven door de motor, die voorlopig nog een onbekend vermogen heeft. Welke motor precies onder de motorkap zal liggen, is nog niet zeker. De 5.0L V10 uit de Gallardo is een mogelijkheid, onder druk van groene hippies. Ikzelf zou liever een V12 onder de motorkap zien liggen, maar wie niet natuurlijk? Aangezien Lamborghini ook meer en meer Audi aan het worden is, bestaat de kans dat er een V8 onder de motorkap zal liggen, al hoop ik dan dat er enkele turbootjes op gemonteerd zullen worden.

Volgens Automotive News zal de wagen op een aluminium platform staan, hetzelfde als de volgende generatie Audi A8. De Rapide van Aston Martin zal ook een aluminium chassis krijgen, terwijl de Panamera van Porsche en de Audi A7 het zullen moeten stellen met een stalen chassis. Een belangrijke concurrent in de toekomst van dit nieuwe segment is de BMW 8-series en wie weet de CLS 63 AMG.

Geen wagen zonder naam natuurlijk. Lamborghini registreerde de naam Urus of Ursus. Dewelke het precies zal worden is niet bijzonder duidelijk, maar veel maakt het niet uit natuurlijk. Urus is een uitgestorven rund, moest ik een wagen een naam geven, ik zou hem nooit ‘uitgestorven rund’ noemen, maar kom.

Lamborghini wil net zoals Aston Martin ongeveer 3000 stuks van haar vierdeurscoupé produceren, terwijl Porsche een productie van 20.000 stuks en Audi een productie van 30.000 stuks op het oog heeft. Als je iets exclusiefs wilt, dan weet je bij deze waar je heen moet!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lamborghini mysterycar heeft een naam én vier deuren!"

  1. XliljeezyX 23-09-2008 om 16:31

    Nee ik weet welzeker geen V8. daar doet lamborghini niet aan.
    Een v10 lijkt me het meest redelijk 😉
    en misschien als top model de v12 maar dat denk ik niet.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...