Nieuwe Jaguar typenamen!


Het gaat steeds beter en beter met Jaguar en dat blijkt nogmaals uit het feit dat Jaguar enkele nieuwe namen registreerde, die ze mogelijks aan haar nieuwe modellen zal geven.

De geregistreerde namen zijn: C-XE, C-XJ en XE. De C- die voor twee van de drie typenamen staat, staat voor Concept. Die wagens zullen we dus allicht nooit op de openbare weg zien rijden. De XE daarentegen, zou dan geen conceptcar worden, maar de opvolger van de Jaguar E-type. Jaguar wil de concurrentie aangaan met de Porsche 911. Het productiemodel zal verkrijgbaar zijn als cabrio en als coupé.

De Jaguar C-XJ zal een stijlstudie zijn voor de volgende generatie Jaguar XJ. De huidige generatie was volgens velen te klassiek, dus wordt het afwachten wat Jaguar zal doen met het studiemodel. Naar men zegt zouden de klassieke lijnen plaats moeten maken voor moderne toetsen.

Voor de lancering van al dat moois zien we eerst de Jaguar XF-R, die normaalgezien op het autosalon van Parijs zal staan.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe Jaguar typenamen!"

  1. XliljeezyX 22-09-2008 om 16:29

    concureren met een 911 wordt nog een zwaare klus 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...