Spyker C8 Laviolette LM85

Spyker C8 Laviolette LM85
Spyker heeft zijn GT2 Le Mans racewagen klaar op basis van de C8 Laviolette, deze krijgt LM85 aan zijn naam toegevoegd.

Onder de motorkap zit dezelfde 4.2 liter V8 als in de gewone C8 Laviolette met een vermogen van 400 pk. Spyker koppelt deze motor aan een zestraps manuele versnellingsbak. Het vermogen van de V8 wordt naar de achterwielen gestuurd met de hulp van een gelimiteerd slip differentieel. De prestatiegegevens zijn nog niet bekend maar deze zullen zeker beter zijn dan de 4,5 seconden naar 100 km/u en topsnelheid van 300 km/u in de C8 Laviolette, de GT2-versie is namelijk een pak lichter.

Kopers kunnen hun rondetijden bijhouden met een Spyker Chronoswiss 24H horloge dat in bijpassend oranje gekleurd krokodillenleer afgewerkt wordt. Dit horloge krijgen kopers gratis bij de bestelling van hun LM85.

Aan de buitenkant is oranje het codewoord, het ‘S’ logo is in metaalgrijs op de motorkap geplaatst. De wagen staat op 19-inch zwart-gecoate velgen. De LM85 is uiteraard een echte GT2 Le Mans racer maar heeft toch nog een zeer comfortabel interieur met zwart alcantara leder en oranje stiksel. De wagen werd ook uitgerust met een zwart afgeplat sportstuur. De eerste modellen zullen te zien zijn op een Spyker evenement in Saudi-Arabië en later ook op het autosalon van Los-Angeles.

Spyker C8 Laviolette LM85

Spyker C8 Laviolette LM85

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyker C8 Laviolette LM85"

  1. XliljeezyX 18-09-2008 om 14:18

    ik vind het blok echt tegenvallen..
    ik snap nou niet waarom ze een geen 10 of 12 cilinder erin zetten. of teminste meer dan 400 pk..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...