Porsche overweegt viercilinders

Porsche 911 - 997 Facelift
Met de huidige economische malaise en de toegenomen druk van milieulobby’s overweegt Porsche met viercilinders op de proppen te komen.

Porsche wil de naderende klap voor sportwagenbouwers voor zijn en heeft daar bij het motorontwerp van de nieuwe 911 aan gedacht. De motor van de nieuwe 911 is namelijk zo ontworpen dat er moeiteloos twee cilindertjes afgehakt kunnen worden. Het idee zal echter pas in praktijk gebracht worden als de vraag ernaar voldoende is. 

Nu is het nog niet gezegd dat we binnenkort met een viercilinder 911 voor de deur zullen staan want Porsche heeft nog niets gezegd over de bestemming van deze viercilinder motoren. De kleinere motor lijkt ons perfect voor de Cayman en Boxster, die geven momenteel toch maar 2/3 van het 911 gevoel.

Wie denkt dat viercilinders voor Porsche volledig nieuw zijn heeft het mis. In de 356, de 912, de 924 en 944 hing er eerder al een viercilinder. We zijn benieuwd wat Porsche er nu mee van plan is. (Via: Petrolhead)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...